SGK sorgulama

Çalışma hayatınıza bir CV ile başlayabilirsiniz. Ama size lazım olacak farklı şeyler de bulunmaktadır. Örneğin SGK sorgulamaları. Bir çalışanın geleceği için yapabileceği en iyi yatırımlardan biridir. Neden mi emekliğiniz yaklaştığında bunu daha iyi ve derinden hissedeceksiniz.



İyi veya kötü bir işiniz olduysa eğer devamında emeklilik hayalleri kuruyorsanız takip etmeniz gereken şeylerden biri de pirim ödemelerinizdir. Çünkü pirim ödemeleriniz sizin gelecekteki güzel bir emeklik yaşamanıza sebep olacaktır. Yani SGK sorgulamalarını yapıp pirim ödemelerinizi kontrol edip boşluk olmamasını sağlamanız ve aynı zamanda pirim tutarlarınızın maaşınız üzerinden yatmasını sağlamanız ilk aşamada size önemli değil gibi gelebilir ama daha sonra emekliliğiniz yaklaştığı zaman maaşınızın düşük olduğunu öğrendiğinizde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. 

SGK sorgulama yapacaklar SGK'nın resmi internet sitesinden T.C. kimlik numaralarıyla erişebilecekleri gibi aynı zamanda e-devlet üzerinden de ulaşabilirsiniz.


e-devlet üzerinden sorgulama yapacakların bilmeleri gereken şu ki e-devlet şifresine ihtiyaç duyacakları.

Yorumlar

Popüler Yayınlar